opc_loader

Menu

Gastenboek

Plaats bericht
Kenny Wageningen,9 Nov 2021
Jaap is iemand met passie voor paddenstoelen. Ik had namelijk een aantal vragen over het kweken en alle vragen zijn zeer goed en snel beantwoord. Jaap neemt hier uitgebreid de tijd voor. Ook is de bestelling snel verzonden. Bij deze kan ik u vertellen dat dit mijn vaste adres wordt voor mijn bestellingen. Ik ben zeer tevreden!
JA van Bloois Yerseke,8 Nov 2020
Beste Dave en Marjolein,
Stropharia op stro zou ik mee wachten tot het voorjaar, stropharia fruit niet in de wintermaanden, het stro zal dus eerder verteerd zijn door ander organisme dan dat het opbrengst geeft. Op verse snippers kan nog wel, het mycelium heeft op snippers een langere tijd nodig om het te koloniseren en snippers verteren langzamer dan stro.
De zwammen verschijnen dan in het voorjaar en in de late zomer.
Marjolein Stolk Hoofddorp,8 Nov 2020
Beste mensen van Homegreen,
Kan ik nu nog paddestoelen buiten op stro doen? Ok kan ik beter wachten tot volgend jaar?

Alvast bedankt voor het antwoord!

Groet, Marjolein
Dave Bergsma Zoetermeer,3 Nov 2020
Nu wil ik een bed in de tuin maken voor de Blauwplaat stropharia zoals op uw site is beschreven, maar gezien het al november is, kan ik het nu nog opstarten?
JA van Bloois Yerseke,28 Mar 2020
Dag Paul, Je kunt de stammen gewoon buiten laten liggen, na een aantal weken is het mycelium ver genoeg het hout ingetrokken, alleen bij stammen smaller dan 10 cm zou ik ze beschermen tegen al te strenge vorst.