Let op: Voor het gebruik van de reinculturen moet u beschikken over geschikte apparatuur, enige kennis en kundigheid.
Een mycelium reincultuur verkrijgt men door sporen te laten ontkiemen op een voedingsbodem, in dit geval is de basis agar.
Door selectie van het juiste mycelium krijgt men uiteindelijk een krachtige strain, oftewel, productief mycelium.
De reincultuur kan op 2 manieren worden geleverd.
Als slant cultuur in cultuurbuis:
- Een paar maanden te bewaren in de koelkast (4°C)
- Door de smalle opening minder vatbaar voor contaminaties (besmetting met ander organisme)
- Bedoeld voor verdere cultivering
- Vereist enige kundigheid.
Als cultuur in petrischaal:
- Paar weken te bewaren in de koelkast (4°C)
- Bedoeld voor verdere cultivering.
- Zeer geschikt voor het direct inoculeren van gesteriliseerd graan.
25 Artikelen
Mycelium Reincultuur Flammulina velutipes, Fluweelpootje, enoki
Mycelium Reincultuur Ganoderma applanatum, Platte Tonderzwam
Mycelium Reincultuur Ganoderma lucidum, Reishi, Gesteelde Lakzwam
Mycelium Reincultuur Pleurotus ostreatus Wilde Strain
Mycelium Reincultuur Pleurotus ostreatus Sporenloos
Mycelium Reincultuur Aspergillus oryzae (koji) Mycelium Reincultuur Aspergillus oryzae, beter bekend als koji, is een veelzijdige schimmelcultuur die een belangrijke rol speelt in verschillende fermentatieprocessen. Deze cultuur wordt al eeuwenlang gebruikt in de Aziatische keuken en is essentieel voor het maken van smaakvolle en gezonde voedingsmiddelen z...