opc_loader

Reishi Kweek Baaltje

€ 17,90
x
Verzendmethode
Post NL:
€ 7,16

Let op: Reishi groeit tussen 18 en 28°C

De Reishi kweek baal bestaat uit een filterzak met 6 liter doorgroeit substraat waar de paddenstoelen direct op groeien.

  • Controleer het substraat in de zak eerst goed, door het vervoer kan het wat los zijn gaan zitten, druk het substraat dan voorzichtig naar beneden aan voor u de zak op zijn plaats zet. Bewaar de zak op kamertemperatuur, uit de zon.
  •  Antlers:  Ongeveer 4 tot 6 weken na de datum vermeld op de zak verschijnen er kleine uitstulpingen op het substraat die zullen uitgroeien tot tentakels, ondanks dat dit een gewilde kunstvorm is in Azië is dit is meestal niet gewenst, het komt door een te hoog co2.
  • Zolang de zak gesloten blijft zullen de tentakels doorgroeien, pas als er meer zuurstof bij komt verschijnen de groeischijven (conks), dat laatste is meestal gewenst.
  • Conks:  Om gezonde groeischijven te krijgen kunt u na 4 weken na datum de zak verwijderen en het substraat in vochtige beuken snippers, vermiculiet of ander schoon vochtig medium zetten.
  • Zet het geheel nu op een beschutte vochtige plek tussen de 18 en 28 °C.

Een paddenstoel bestaat voor het grootste gedeelte uit water en heeft dus veel vocht nodig om te groeien.
Het grootste gedeelte wordt uit het substraat gehaald, maar ook de omgeving moet vochtig zijn, zet het substraat dus niet in een woonkamer, daar is de luchtvochtigheid te laag en zullen de knopjes verdrogen.

In tegenstelling tot wat men vaak beweert hebben paddenstoelen ook licht nodig om te groeien, uitzonderingen daar gelaten zoals de champignon en blauwplaat stropharia.

Zet het kweek baaltje dus op een beschutte lichte plek met een hoge luchtvochtigheid, u kunt dat makkelijk oplossen door de kweekbaal in een soort tentje of kas te plaatsen..

G lucidum (G curtisii) en daarnaast G resinaceum, ze groeien op een baaltje wat ik in vochtig vermiculiet heb gezet.

Je ziet hier duidelijk dat bij voldoende frisse lucht de vorm van de vruchtlichamen natuurlijk verloopt in tegenstelling tot de vorm met de tentakels.


 

Reishi Kweek Baaltje

Met 4 dagen had ik de zak binnen. Was mooi gekoloniseerd en heb inmiddels de paddestoelen geoogst. Had in eerste instantie vraagtekens bij de verkleuring van het mycelium maar na uitgebreide uitleg en tips voor betere opbrengst was ik gerustgesteld. Zeer tevreden!
Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items