opc_loader

Pruikzwam Kweek Baaltje

19,90
Verzendmethode
Post NL:
7,16

Let op: Pruikzwam groeit het beste tussen 16 en 20°C

De pruikzwam kweek baal bestaat uit een filterzak met 6 liter doorgroeid substraat waar de paddenstoelen direct op groeien.

Gebruiksaanwijzing voor de pruikzwam:

  • Maak 2 weken na de datum vermeld op de zak aan de zijkant een kruislingse insnijding in de zak ter hoogte van het substraat met een schoon scherp mes, ongeveer 3 bij 3 cm. Als je eerder dan 2 weken al vruchtvorming ziet op het substraat kun je dit al toepassen.
  • Haal de lucht uit de bovenkant van de zak door het goed tegen het substraat te vouwen en vast te plakken, plak ook het witte filtertje dicht, soms zie je aan de bovenkant al de vorming van de zwam, dat kun je het beste negeren.
  • Zet de zak nu op een beschutte vochtige plek, tussen de 15 en 20°C
  • Na de 1e oogst plakt u het gaatje dicht met plakband en maakt u een kruislingse insnijding aan de andere kant, de 2e pruik komt meestal na enkele dagen.
     

Een paddenstoel bestaat voor het grootste gedeelte uit water en heeft dus veel vocht nodig om te groeien.
Het grootste gedeelte wordt uit het substraat gehaald, maar ook de omgeving moet vochtig zijn, zet het substraat dus niet in een woonkamer, daar is de luchtvochtigheid te laag en zullen de knopjes verdrogen.

In tegenstelling tot wat men vaak beweert hebben paddenstoelen ook licht nodig om te groeien, uiitzonderingen daar gelaten zoals de champignon en blauwplaat stropharia.

Zet het kweek baaltje dus op een beschutte lichte plek met een hoge luchtvochtigheid, u kunt dat makkelijk oplossen door de kweekbaal in een soort tentje of kas te plaatsen, heel erg geschikt zijn de zogenaamde tomaten kasjes zoals op de onderste foto.

Pruikzwam Kweek Baaltje heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items