opc_loader

Grijze Oesterzwam Kweek Baaltje

19,90
Verzendmethode
Post NL:
7,16

Let op: Grijze oesterzwam groeit het beste tussen 12 en 18°C

De grijze oesterzwam kweek baal bestaat uit een filterzak met 6 liter doorgroeit substraat waar de paddenstoelen direct op groeien.

Gebruiksaanwijzing voor de grijze oesterzwam:

  • Maak ongeveer 3 weken na de datum vermeld op de zak aan de zijkant een kruislingse insnijding in de zak op halve hoogte van het substraat met een schoon scherp mes, ongeveer 4 bij 4 cm. Als je eerder dan 3 weken al vruchtvorming (kleine zwammetjes) ziet op het substraat kun je dit al toepassen.
  • Haal de lucht uit de bovenkant van de zak door het goed tegen het substraat te vouwen en vast te plakken met tape plak ook het lucht filtertje dicht, eventuele kleine zwammetjes kun je het beste negeren.  
  • Zet de zak nu op een beschutte vochtige plek, tussen de 12 en 18°C
  • Na de 1e oogst plakt u het gaatje dicht met plakband en maakt u een kruislingse insnijding aan de andere kant, als er nog genoeg voeding en vocht in het substraat zit komt de 2e tros zwammen meestal na enkele dagen. Vocht kun je eventueel toevoegen door na de 1e oogst het baaltje een paar uur onder water te zetten, daarna laat u het overtollige water weg lopen uit de zak.

Een paddenstoel bestaat voor het grootste gedeelte uit water en heeft dus veel vocht nodig om te groeien.
Het grootste gedeelte wordt uit het substraat gehaald, maar ook de omgeving moet vochtig zijn, zet het substraat dus niet in een woonkamer, daar is de luchtvochtigheid te laag en zullen de knopjes verdrogen.

In tegenstelling tot wat men vaak beweert hebben paddenstoelen ook licht nodig om te groeien, uitzonderingen daar gelaten zoals de champignon en blauwplaat stropharia.

Zet het kweek baaltje dus op een beschutte lichte plek met een hoge luchtvochtigheid, u kunt dat makkelijk oplossen door de kweekbaal in een soort tentje of kas te plaatsen, heel erg geschikt zijn de zogenaamde tomaten kasjes zoals op de foto.

 

Grijze Oesterzwam Kweek Baaltje heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items