opc_loader

Eikhaas Kweek Baaltje

€ 17,90
x
Verzendmethode
Post NL:
€ 7,95

Let op: Eikhaas groeit het beste tussen 16 en 20°C

De eikhaas kweek baal bestaat uit een filterzak met 6 liter doorgroeid substraat waar de paddenstoelen direct op groeien.

Gebruiksaanwijzing voor de eikhaas:

  • Pas open maken als er grijze knobbeltjes op de bovenkant van het substraat verschijnen, ongeveer 6 weken na datum vermeld op de zak tot dan bewaren op kamertemperatuur.
  • Knip de zak open aan de bovenkant en zet de zak nu op een beschutte vochtige plek, tussen de 15 en 20°C
  • Elke dag een keer of 2 bemisten met de plantenspuit.

Een paddenstoel bestaat voor het grootste gedeelte uit water en heeft dus veel vocht nodig om te groeien.
Het grootste gedeelte wordt uit het substraat gehaald, maar ook de omgeving moet vochtig zijn, zet het substraat dus niet in een woonkamer, daar is de luchtvochtigheid te laag en zullen de knopjes verdrogen.

In tegenstelling tot wat men vaak beweert hebben paddenstoelen ook licht nodig om te groeien, uiitzonderingen daar gelaten zoals de champignon en blauwplaat stropharia.

Zet het kweek baaltje dus op een beschutte lichte plek met een hoge luchtvochtigheid, u kunt dat makkelijk oplossen door de kweekbaal in een soort tentje of kas te plaatsen, heel erg geschikt zijn de zogenaamde tomaten kasjes zoals op de onderste foto.

Een goede manier om het baaltje en de omgeving goed vochtig te houden is door het in te graven in een bak met vochtig vermiculiet of kleikorrels.
Je kunt hier ook houtsnippers voor gebruiken, als je geluk hebt nestelt het mycelium zich ook in de snippers en verschijnt de eikhaas het volgende jaar weer, ook kun je gekoloniseerde snippers gebruiken om meer substraat mee te enten.

 

 

 

 

Eikhaas Kweek Baaltje heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items