opc_loader

Eikhaas Kweek Baaltje

€ 17,90
x
Verzendmethode
Post NL:
€ 7,16

Let op: Eikhaas groeit het beste tussen 16 en 20°C

De eikhaas kweek baal bestaat uit een filterzak met 6 liter doorgroeit substraat waar de paddenstoelen direct op groeien.

Gebruiksaanwijzing voor de eikhaas:

  • Controleer het substraat in de zak eerst goed, door het vervoer kan het wat los zijn gaan zitten, druk het substraat dan voorzichtig naar beneden aan voor u de zak op zijn plaats zet.  
    Bewaar de zak op kamertemperatuur, uit de zon.
  • Eikhaas is een trage groeier, het vocht in de zak is onvoldoende om de zwammen de gehele groeitijd van vocht te voorzien.

Ongeveer 6 weken na de datum vermeld op de zak kunt u het het baaltje in zijn geheel uit de zak halen en het in graven in een goed afwaterende bak met vochtig vermiculiet of kleine kleikorrels, zorg dat een laagje van ongeveer 2 cm boven het substraat staat.
Je kunt hier ook schone houtsnippers voor gebruiken (beukensnippers), als je geluk hebt nestelt het mycelium zich ook in de snippers en verschijnt de eikhaas het volgende jaar weer.

  • De snippers moeten vochtig worden gehouden, niet nat.

Zet het kweek baaltje in de bak op een beschutte lichte plek met een hoge luchtvochtigheid, u kunt dat makkelijk oplossen door het in een soort tentje of kas te plaatsen, heel erg geschikt zijn de zogenaamde tomaten kasjes.
Vanaf mei kan het ook buiten, op een vochtige, schaduwrijke plek.

Een paddenstoel bestaat voor het grootste gedeelte uit water en heeft dus veel vocht nodig om te groeien.
Het grootste gedeelte wordt uit het substraat gehaald, maar ook de omgeving moet vochtig zijn, zet het substraat dus niet in een woonkamer, daar is de luchtvochtigheid te laag en zullen de knopjes verdrogen.

In tegenstelling tot wat men vaak beweert hebben paddenstoelen ook licht nodig om te groeien, uitzonderingen daar gelaten zoals de champignon en blauwplaat stropharia.

Eikhaas Kweek Baaltje heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items