Prei met champignon risotto
- 2 eetlepels ongezouten boter
- 3 preien, alleen het lichtgroene gedeelte, fijn gesneden
- 1 grote ui, fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 1 kop gehakte champignon
- ½ tl zout
- ½ tl zwarte peper
- kop Arborio rijst
- ¼ kop witte wijn
- 3 koppen kippenbouillon
- geraspte Parmezaanse kaas
Vispannetje met shii-take en bisque
Voor 4 personen
- bisque homard
- 4 sint jacobs schelpen
- 4 grote scampi
- 200 gram zalm ;
- 150 gram grijze garnalen
- 50 gram boter
- 500 gram aardappelen
- 1 ei
- 2 dl melk
- 1/2 teentje knoflook
- 400 gram shii-takes
- bladpeterselie
- 1 dl witte wijn
- olijfolie
- peper
- zout
- nootmuskaat
Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken en spoel goed af.
Kook ze super gaar in zout water.
Giet de aardappelen af en stamp fijn samen met de eieren en de melk, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Snij de zalm in gelijke stukken, kruid met peper en zout en stoom de stukken samen met de scampi en sint jacobs vruchten gaar op 100°C.
Snipper de knoflook fijn en snij de shii-take in blokjes.
Stoof aan in olijfolie en blus met de wijn en de soep.
Breng aan de kook en meng er wat gehakte peterselie door.