opc_loader

Menu

 

Prei met champignon risotto

Ingrediënten
 
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 3 preien, alleen het lichtgroene gedeelte, fijn gesneden
  • 1 grote ui, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 kop gehakte champignon
  • ½ tl zout
  • ½ tl zwarte peper
  • kop Arborio rijst
  • ¼ kop witte wijn
  • 3 koppen kippenbouillon
  • geraspte Parmezaanse kaas
Werkwijze
 
1. Smelt de boter in een grote pan op middelmatig vuur.
Voeg de prei, ui en knoflook toe, kook ze zacht en lichtbruin, 6 tot 8 minuten, af en toe roeren.
Champignons kunnen er nu bij, kook het vocht er uit, 4 á 5 minuten.
Voeg zout en peper toe.
2. Voeg de rijst toe aan de pan en laat het onder af en toe roeren 3 min. Koken.
Daarna de wijn toevoegen en nog eens 6 á 7 min. laten koken tot het vocht is verdwenen.
3. Voeg de ¼ kop kippenbouillon toe per keer en laat het zachtjes koken.
Elke kop bouillon volledig laten weg koken, voor dat je de volgende toevoegd.
Het hele proces duurt ongeveer 45 minuten.
Wanneer de rijst goed gaar is, kaas toevoegen, roeren en opdienen.
 

 

 

Vispannetje met shii-take en bisque 


Voor 4 personen

  • bisque homard
  • 4 sint jacobs schelpen
  • 4 grote scampi
  • 200 gram zalm ;
  • 150 gram grijze garnalen
  • 50 gram boter
  • 500 gram aardappelen
  • 1 ei
  • 2 dl melk
  • 1/2 teentje knoflook
  • 400 gram shii-takes
  •  bladpeterselie
  • 1 dl witte wijn
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
Werkwijze

 

Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken en spoel goed af.
Kook ze super gaar in zout water.
Giet de aardappelen af en stamp fijn samen met de eieren en de melk, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Snij de zalm in gelijke stukken, kruid met peper en zout en stoom de stukken samen met de scampi en sint jacobs vruchten gaar op 100°C.
Snipper de knoflook fijn en snij de shii-take in blokjes.
Stoof aan in olijfolie en blus met de wijn en de soep.
Breng aan de kook en meng er wat gehakte peterselie door.