opc_loader

Menu

grijze oesterzwam op houtmeel baaltje

Pleurotus ostreatus
Grijze oesterzwam
Pearl oyster mushroom
Tree oyster
Hiratake (Japans voor platte paddenstoel)
Tamogitake (Japans)

 

De Grijze oesterzwam is altijd een gewild object geweest voor paddenstoelen-jagers.
Voor het eerst geteeld in Duitsland en Hongarije, maar nu commercieel over heel de wereld.

Verspreidingsgebied: Noord-Amerika en Europa,groeiend op beuk, esdoorn, wilg, berk, iep, populier, eigenlijk op al het loofhout. Op eik blijft hij wat achter in groei.

Tijd van vruchtvorming: herfst en winter

Toegeschreven medicinale eigenschappen: cholesterol verlagend.

 

Bereiding en smaak: Wordt als een delicatesse beschouwd en veel gebruikt in Japanse, Chinese en Koreaanse gerechten. Ook hier wordt hij steeds meer gewaardeerd om zijn uitstekende smaak die makkelijk te combineren is met veel verschillende gerechten. De geur van verse oesterzwam doet denken aan anijs en de smaak aan amandel.